Allergi og Vandkefir

Ja, det er så mig, der er Cecilies mand, Jesper. Som Cecilie har skrevet, så er jeg næsten sluppet af med min allergi, og vi tilskriver en stor del af dette Vandkefiren og dens probiotiske egenskaber. Jeg er blevet spurgt om jeg ikke vil skrive et par ord om min vej væk fra allergien, og jow. Det vil jeg da rigtig gerne. For selvfølgelig er der mange tiltag, jeg har taget, og Vandkefiren er en væsentlig del af min succes, men kun et af mange skridt. Jeg har lavet en række links i teksten, så du kan læse videre om de produkter, jeg fortæller om. 

Fra multiallergiker til et næsten symptom-frit liv.

Siden min allergi blomstrede op (pun intended) da jeg var 7-8 år, har jeg kæmpet med allergi. Mine forældre tog mig dengang til den ene specialist efter den anden (tak mor og far) og jeg blev priktestet og fik det fine mærkat "multi-allergiker". Jeg er faktisk så meget allergiker, at jeg ikke engang blev kaldt til session og i stedet fik et fint brev om at forsvaret mente at kunne bedømme min egenthed, uden at jeg dukkede op.

Mine forældre tog dengang en række tiltag, som hjalp væsentligt. Alle husets gulvtæpper blev skiftet ud med parket-gulv, dyner blev skiftet, badeværelserne blev bygget om og så videre. Med andre ord gjorde mine forældre alt, hvad de kunne, for at jeg skulle få det bedre. Og tak for det. Det hjalp væsentligt. Mine forældre insisterede på, at jeg skulle gå til svømning, da det var blevet bevist, at jo stærkere lunger, man havde, jo bedre kunne man klare sig (i forhold til astmaen, forstås). Og det hjalp.

Et andet skridt mine forældre tog, var at jeg skulle desensibiliseres. Det blev jeg dengang overfor hund, kat, græs og birk. Og det hjalp. Nu var sommeren tålelig med god hjælp fra en stor daglig dosis antihistaminer. Dog gik jeg altid rundt med medicin på mig, jeg havde sådan et lidt skater agtig mavetaske fra AirWalk fyldt med astmasprays og Zyrtec, så ligende jeg lidt mere en skater tænkte jeg, end en muliallergiker :o)

Som voksen har jeg også lidt meget under min allergi, glædeligvis uden de astmaanfald, jeg oplevede som barn. Og jeg begyndte at lede efter metoder, der kunne afhjælpe min allergi. Jeg orkede ikke at skulle desensibiliseres igen, da det tager årevis og i starten er det både dyrt og besværligt (man skal vaccineres en gang om ugen i den første lange periode). Så jeg prøvede at se om binyrebarkhormon kunne hjælpe mig. Det kunne det, men binyrebarkhormon er et tve-ægget sværd. I stedet for mega meget allergi, gik der nu nemmere infektion i små smår, og jeg havde også glæden af at få små bumser på lårene, og blive lettere syg hele sommeren, efter at have fået et skud hormoner. Tak for lort - binyrebarkhormon. Og da jeg efter en tur i svømmehallen med mine børn fik en rigtig grim infektion, lovede jeg mig selv aldrig at bruge binyrebarkhormon igen.

Oven på mine uheldige oplevelser med binyrebarkhormon, prøvede jeg en runde 2 med desensibilisering. Jeg klarede mig igennem det første år, men så droppede jeg ud af programmet. Det er tidskrævende og besværligt. Så jeg gik tilbage til altid at have antihistaminer på mig, og til et liv, der fra tidlig april til sensommeren, bestod af røde øjne, krydsallergier, og en konstant nysen. Og et massivt indgreb i min daglige energi.

Vandkefir og d-vitamin, samt kostændring

En dag var vi forbi Cecilies bror, som havde fået en portion kefir af nogle af sine venner. Vi smagte på det, det var lækkert, og så begyndte vi at læse lidt om det. Du kan google løs om, hvad kefiren indeholder af probiotiske stoffer. Gør endelig det. Jeg vil blot fortælle om min personlige oplevelse, som er, at siden jeg begyndte dagligt at drikke kefir, er mine symptomer næsten forsvundet. Og hvor jeg tidligere skulle have 2 stk Zyrtec (eller andre mærker med det aktive stof Cetirizine) for at klare mig ok igennem dagen, kan jeg nu leve et tåleligt liv som allergiker, uden at fylde mig med medicin. Langt de fleste dage helt uden symptomer. Om du vil opleve samme virkning aner vi ikke - men man kan da håbe på det.

Vandkefiren står selvfølgelig ikke alene. Udover et dagligt indtag på ca. en halv liter vandkefir, spiser jeg ekstra meget d-vitamin, det hjælper også. Derudover er min kost væsentligt forandret - jeg spiser langt mere grønt, end tidligere og væsentligt mindre stivelse, stort set intet færdigproduceret mad - og drikker stort set aldrig alkohol. Jeg bruger økologiske sæber og cremer, også rengøringsmidler og undgår al parfume, og skrappe midler til "pleje" af bil og så videre.

Hvordan har jeg det så i dag? Tja, birkesæssonen er stadig svær for mig. Dog kan jeg klare en stor del af birkesæsonens dage helt uden antihistaminer. Min græsallergi er stort set væk - det eneste jeg mærker til den er en lille smule krydsallergi (kløen i munden), når jeg spiser æbler. Men ellers har jeg slet ikke været påvirkert af den. 

Alternativ medicin - mit nye våben mod birkesæsonen

Jeg glæder mig allerede til næste års birkesæson, for jeg har fundet nye våben. Helt til slut i dette års birkesæson, fik jeg nok af at gå rundt og nyse, så jeg søgte løs på nettet og fandt Pollinosan, som til min store overraskelser virker helt vildt effektivt. 

Jeg har også fundet og købt mig en Nazaleze-spray, som jeg glæder mig emget til at afprøve mod birkesæsonen. Idéen går simpelthen ud på at forstærke sine slimhinder med cellulose, så der kommer færre pollen ind i kroppen. Simpelt og effektivt, men endnu ikke afprøvet af undertegnede.

Og så er jeg af min lokale helse-pusher Freddy (som har forretning på vesterbrogade) blevet anbefalet at indtage en skefuld pollenholdig honning hele vinteren. Det skulle hjælpe kroppen til at vænne sig til forårets pollensæson. Det bliver en sød opgave som jeg glæder mig til at se effekten af. Min kone vil også meget gerne give mig pollen, som er noget tørt, mærkelig noget, hele vinteren og truer med at snyde det i maden. Almindelig pollen står på samme hylde som honning i sydeuropa og er et anerkendt helse-våben: Fuld af vitaminer, sporstoffer og endda proteiner; og så et eller andet mystisk, som forebygger sommer-allergierne. Det er en hel del billigere end pollenhonning.

Ja, så vandkefir er en stor del af den allergi-symptom-reduktion jeg har oplevet, men der er mange skridt at tage.

Håber min beretning kan hjælpe jer på vej til et mere tåleligt forår.

Og P.S. Læs/se evt min kones anbefaling af en TED om kostændringers næsten mirakuløse muligheder - det er ikke helse-hippie-flip, men en amerikansk læge, der har rejst sig fra en kørestol ved hjælp af kostændringer. Hun sad der ellers, fordi hun har multiple sclerose, så det er ret imponerende.