Abrikos-kefir

Brug kun øko-abrikoser, De konventionelle er tørret med svovl.
Brug kun øko-abrikoser, De konventionelle er tørret med svovl.

Min allerførste gang!

Åh - i min brors køkken, dette indre brusebad; kroppen der bare råbte JA, MERE! Den var brygget på tørret økologisk abrikos. Jeg var stadig skaldet efter min store tur med kemoterapi, og var gravid uden at vide det; helt elendig, svækket og forkvalmet og denne skønne kolde kefir var bare lykken! Tak lillebror, for kefir!

Nå, men dette er pærelet:

  • 1L vand
  • 1dl rørsukker
  • 1 dl kefirsvampe
  • 1 håndfuld tørrede abrikoser.

Same procedure as every year:
Først opløses sukkeret, lettest er kogende vand eller blender, og så tilsættes kefir og smagsgiver. Drikken brygges under ikke helt tætsluttende låg med max 1 cm luft under. Efter et sted mellem 2 og 5 dage er drikken færdig, smag dig frem til den er som du kan lide den. Er den meget meget hvinende sød, er det endnu ikke kefir, men blot sukkervand med smag (også dejligt) og har ikke helsevirkningerne.