Jordbærkefir

Ganske simpel kefir med jordbær. For det meste bruger vi bare frosne økologiske jordbær, 3-4 pr L vand (+1dl sukker og 1 dl kefirsvampe).

Jordbærerne droppes bare hele i, de er jo frosne. Kefir tåler fint kulde, man kan faktisk vistnok fryse det (det har vi dog aldrig prøvet selv), så det er ikke noget problem at de er frosne.

Børnene elsker jordbærkefir. Om sommeren er det en god måde at bruge jordbær, der lige er blevet lidt mast - naturligvis før de begynder at blive mugne! Og det smager da også klart bedre med friske jordbær; det er bare en meget kort sæson for friske økologiske jordbær. Og vi ville ikke turde bruge sprøjtede. Aner ikke hvad sprøjtegifte vil gøre ved svampen, men da det jo ofte er svampegifte man bruger til frugt - så vidt vi ved - er det sandsynligt at kefir vil tage skade af selv små rester af sprøjtegift.

Også jordbærkefir kan med fordel tilsættes citronsaft, inden den drikkes. Vi gør det næsten aldrig - bare fordi vi er lid dovne - men det er jo skønt med lidt syrligt modspil midt i alt det søde.