Kefir af kernefrugt, æblekefir og pærekefir

Disse to drikke er meget forskellige, men brygges ens.

Grundopskriften er den samme som altid: Til 1L vand bruges 1dl sukker og 1dk kefirsvampe. Først opløses sukkeret, lettest er kogende vand eller blender, og så tilsættes kefir og smagsgiver.

Drikken brygges under ikke helt tætsluttende låg med max 1 cm luft under. Efter et sted mellem 2 og 5 dage er drikken færdig, smag dig frem til den er som du kan lide den. Er den meget meget hvinende sød, er det endnu ikke kefir, men blot sukkervand med smag (også dejligt) og har ikke helsevirkningerne.

Til kefir af kernefrugt bruger vi økologisk frugt for at undgå sprøjtegifte, der vil ødelægge svampen. Derfor bruger vi helst Dansk økofrugt, så føler vi os mere sikre. Der er jo forskellige øko-regler i forskellige lande, og vi kan ikke overskue disse, så vi holder os bare til de danske som vistnok er temmelig skrappe på dette område.

Frugten vaskes kun nødtørftigt, fordi der på økologisk frugt er naturlige svampe i overfladen, som vi gerne vil berige vores kefir med. Vi skærer den helst på tværs, så vi får fornøjelsen af stjernemønsteret, kernehuset danner, når frugten skæres på denne led.

Gå altid den smukkeste vej, er hovedreglen og så her.

En frugt til en liter passer meget godt.

Æblekefir er frisk og sød, hvor pærekefir godt kan blive en smule vammel, ligesom overmodne pærer er noget ikke alle kan lide. Dette er jo en smagssag, og man må prøve sig frem og finde det, man kan lide. Det er naturligvis også muligt at blande. Jeg synes, at pærekefir med en smule mynte (som jeg lige skolder sammen med sukkeret i begyndelsen af brygningen) er meget lækkert; bryder lige den vamle fornemmelse. Også ingefær er super sammen med pærer, bare et par skiver ned sammen med resten gør en kæmpe forskel.