Kombuchainspireret vandkefir

Sådan ser Kenya Mabroukie CTC te-bladene ud, ligner næsten kaffe
Sådan ser Kenya Mabroukie CTC te-bladene ud, ligner næsten kaffe

Inspireret af kombucha, og af at jeg bare ikke er så glad for de søde varianter som min mand og mine børn er, har jeg forsøgt mig med kefir lavet på kold the med sukker.

Stadig samme formel:

  • 1 dl sukker
  • 1 dl kefir
  • 1 L væske, her kold the.

Jeg brygger en meget stærk the på ca 4 dl kogende vand og noget stærk sort the, helst en Kenya Mabroukie CTC, rører det sammen til sukkeret stort set er opløst og tilsætter koldt vand op til en liter. Igen venter jeg på en passende lav temperatur, før jeg tilsætter kefir.

Et par dage eller tre på køkkenbordet, og så er den klar.

Det er jo ikke godt med syre i din kefir, så vælg en the uden for meget garvesyre, det går bedst. Jeg synes denne drik er dejlig både v stuetemperatur og køleskabskold.

NB Bryg theen i filter; jeg har een eneste gang kommet bladene ned i kanden og bagefter stået og fjerne alt thesmulderet fra mine kefirsvampe. Det var faktisk så irriterende, at jeg endte med at tørre opgaven af på min stakkels mand og love aldrig at gøre det igen